Google er i ferd med å endre arbeidsflyten for tillatelse av kontotilgang

  • George Hunt
  • 0
  • 4090
  • 1151

Google planlegger snart å utføre en endring som sier at den forbedrer personvernet og sikkerheten til Google-kunder når webapplikasjoner ber om tilgang til en brukerkonto.

Nettapplikasjoner kan be om tilgang til Google-kontodata, for eksempel når appen trenger å samhandle med data som kalendere, dokumenter, filer eller e-postmeldinger fra en Google-brukerkonto..

Frem til nå ser Google-kunder et enkelt skjermbilde som viser alle forespurte tillatelser (etter å ha valgt en konto hvis flere er koblet til den aktuelle brukeren).

Hver tillatelse er oppført på samme side, og et lite (i) ikon ved siden av hver tillatelse gir tilleggsinformasjon når det er valgt.

I nærmeste fremtid vil applikasjoner måtte skille tillatelsesforespørsler slik at hver vises på sin egen skjerm i prosessen.

Fremover vil forbrukerne få mer finkornet kontroll over hvilke kontodata de velger å dele med hver app. I stedet for å se alle forespurte tillatelser på en enkelt skjerm, må appene vise deg hver forespurt tillatelse, én om gangen, i sin egen dialogboks.

Så i stedet for å kreve at en kunde treffer "tillat" bare en gang for å godta alle tillatelsesforespørsler, får Google-kunder individuelle skjermer for hver forespurt tillatelse som de trenger å godta individuelt.

En konsekvens av det er at prosessen tar lengre tid hvis en applikasjon ber om mer enn en tillatelse.

Google vil be kunden om å tillate eller nekte tilgang til hver forespurt tillatelse hver for seg. Tillatelsesmeldinger vil angi de etterspurte tillatelsene, f.eks. lagre, redigere, dele og slette permanent, og dataene eller produktet, f.eks. Google Kalender eller Google Drive, tillatelsene gjelder.

En kjerneforskjell, bortsett fra deling av tillatelser, er at ledeteksten avslører mer om den forespurte tilgangstypen med en gang. Gjeldende ledetekster oppgir bare "administrer kalendere" eller "vis og administrer filene i Google Drive", men mangler ytterligere detaljer. Noen brukere kan finne de gjeldende tillatelsesforespørslene uklare, og de nye spørsmålene endrer det.

Google viser alle forespurte tillatelser og kundens svar (nekt eller tillat) på en endelig skjerm. Skjermbildet "ferdig pålogging" har et annet alternativ for å avbryte hele prosessen, men også en påloggingsknapp for å gi applikasjonen de ønskede tillatelsene.

Lukkende ord

Det gjenstår å se om deling av tillatelsesforespørsler forbedrer brukerbevissthet og valg, eller hvis det resulterer i en annen "tillat, tillat, tillatt" slags oppførsel som ligner på neste, neste, neste av Windows-programmets installasjonsdialogbok..

Nå du: Hva er det du tar for endringen?




Ingen har kommentert denne artikkelen ennå.

De mest nyttige anmeldelser, nyheter og guider fra teknologiens verden. Mye informasjon du trenger
Artikler om ny teknologi. Kort og tydelig om de viktigste tingene i den moderne verden. Nyttige guider og nyheter, detaljerte anmeldelser og forklaringer